+45 99 89 88 87 skiold@skiold.com

Der går ca. 13 uger fra en gris kommer ind i stalden som 30 Kg til den forlader stalden igen for at blive slagtet. Det er relativt kort tid man har til at få det mest optimale ud af grisene en dårlig start af den ene eller anden årsag kan derfor koste værdifuld tid og foderenergi. Derfor har vi i denne uge taget en snak med svinerådgiver Kristian Jensen fra Danish Crown om det daglige arbejde med slagtesvin og hvilke områder han mener er vigtige for at give grisene de mest optimale vækstmuligheder.

“Generelt er slagtesvineproducenterne i dag rigtig dygtige til deres arbejde og det er selvfølgelig inspirerede at tage ved lære af de allerdygtigste producenter” siger Kristian Jensen da vi spørger ham hvad det største managementmæssige problem er i slagtesvinestaldene i dag.  Når det er sagt er der dog én ting Kristian gerne vil pege ud som et område, der kan have indflydelse på hvor godt det går med et hold slagtesvin. “Hvis stalden ikke er helt tør til grisene når de kommer ind, kan det have stor betydning for økonomien i det enkelte hold” siger Kristian Jensen, der dog langt fra oplever dette problem i alle de besætninger han kommer i. “Foderet er den største variable udgift i den periode grisene er i stalden” siger Kristian Jensen ” så hvis man vil have mest muligt ud af den udgiftspost skal stalden være tør så grisene ikke skal bruge foderenergi på at tørre stald i stedet for at vokse”.

Systematik kan være vejen frem

Ifølge Kristian Jensen er det meget forskellige fra slagtesvineproducent til slagtesvineproducent hvad der er den mest tidskrævende opgave i det daglige. ” forskellen ligger nok i, at de enkelte landmænd og deres medarbejdere har nogle spidskompetencer og halter på andre områder og dette giver så udslag i hvor tiden bliver brugt” fortæller Kristian Jensen fra Danish Crowns Rådgivning. Generelt går Kristian ind for systematik i tilgangen til både de daglige og løbende opgaver på bedriften. “Der skal findes rutiner, der passer ind i bedrift og temperament så den enkelte medarbejders spidskompetence bliver udnyttet og der samtidig er tid og overskud til at få fulgt op de løbende opgaver så de ikke hober sig op og alle sammen skal klares oven i vask og udtørring af stalden imellem to hold grise”

Som rådgiver er det vigtigt for Kristian at tage udgangspunkt i den enkelte landmand og dennes produktion når han skal hjælpe med at optimere driften. “Jeg kigger på slagteriafregningerne og nøgletallene i e-kontrollen for at identificere områder, hvor landmanden kan blive bedre”. Derudover fortæller Kristian Jensen, at det selvfølgelig er en fordel, at han kommer i de samme besætninger flere gange og derfor ved hvad der virker motiverende og hvordan han skal udfordre slagtesvineproducenten.  En anden ting, der er vigtig for Kristian er at hjælpe landmanden med at turde sætte ord på deres mål. “Ofte har landmanden en ide om, hvad de gerne vil opnå med deres produktioner, men det er ikke altid de formår at få sat ord på dem. Derfor er de sværere at følge op på om de når målene, og sætte aktivt ind på de områder, hvor de ikke får opfyldt deres mål” slutter Kristian Jensen fra Danish Crown Rådgivningen.

Få styr på hvad, hvor, hvem og hvornår med opgavelisten.

Opgavelisten FARMlog Svin gør det muligt en gang for alle at sørge for, at de rigtige opgaver udføres på det korrekte tidspunkt, ikke bare efter indsætning, men også efter tømning af en stald. Opgaver kan oprettes så de bliver gentaget med bestemte intervaller og derfor popper op på medarbejdernes telefon den dag de skal udføres. Opgaver, der opstår løbende kan oprettes direkte på appen og kobles med et billede og herefter skubbes ud til alle medarbejderes smartphones eller den ansvarlige medarbejder for det givne område, så der ikke er opgaver der bliver glemt og derfor hober sig op og ender med bliver uoverskuelige.

Tilmeld dig SKIOLDs nyhedsbrev
Nej tak
Tak for din tilmelding. Du skal bekræfte din e-mailadresse, før vi kan sende dig nyhedsbrevet. Tjek din e-mail, og følg vejledningen.
Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre og vil aldrig blive delt.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup