+45 99 89 88 87 skiold@skiold.com

Anders Obling er svineproducent og FARMlogger. Takket været FARMlog sover han roligt før Fødevarestyrelsens kontrol. Han ved, der er styr på tingene – både på medicinlageret og ude i stalden.

Det er vel de færreste svineavlere, der sover fuldkommen roligt lige før et besøg fra fødevarestyrelsen. Selvom man har gjort det ordentligt, og man føler, at man har styr på det, så ved man aldrig, om der er sket fejl, eller om dyrlægen er tilfreds.

Farmlogger og svineavler Anders Obling sover roligt før en kontrol. Han er gået fra en gammeldags kalender til cloudbaseret registrering via FARMlog Svin. Anders Obling foretager nu alle sine medicinregistreringer via sin telefon.

Årsagerne til skiftet var mange: For det første var Anders bevidst om, at en fugtig og beskidt staldkalender i sig selv kan skabe tvivlsspørgsmål; en fugtplamage på det forkerte sted kan nemt blive en bureaukratisk katastrofe. Derudover havde han fået en engelsktalende medarbejder, og så skulle der også tages hensyn til sprogforbistringer. Anders Obling besluttede, at det var på tide at optimere. Han faldt over FARMlog og bestilte øjeblikkeligt en konsulent.

Desværre var han ikke hjemme, da FARMlogs konsulent kom forbi. Men heldigvis for Anders (og for FARMlog) så var hans kæreste hjemme, og hun tog hurtigt kontrol over situationen og satte sig ind i systemet.  Hun så snart, at det var så nemt at bruge, at hun efterfølgende uden problemer kunne sætte Anders ind i det.

Anders er begejstret; ”Systemet er både simpelt og logisk bygget op. Der er ikke en masse overflødigt”. FARMlog registrerer, hvem der behandler hvilke grise og i hvilken stald. Programmet kan (i samarbejde med dyrlægen) indstilles sådan, at når man indtaster en diagnose, så får man at vide hvilket præparat, man skal bruge og i hvilken mængde, baseret på grisens vægt. Disse funktioner reducerer klart risikoen for fejlbehandling ganske betragteligt.  Programmet registrerer selvfølgelig alle behandlinger og holder styr på medicinlageret således at kontrollanterne sjældent har anmærkninger.

Udvikler Margit Skovbjerg supplerer, at den enkelte svineproducent således overholder lovens krav og endda præsenterer dokumentationen på en måde, som sparer tid både for producent og kontrollant.

Anders Obling har taget FARMlog med i erfagruppen, og der oplever han, at der næsten er lige så mange måde at registrere medicin på, som der er producenter, ”men”, afslutter han med et genert smil, ”nu er der styr på det her!”

Kilde:
Bønlykke, Camilla: ”FARMlog er en fin form for forsikring” i Effektivt Landbrug 27/02 2017

Tilmeld dig SKIOLDs nyhedsbrev
Nej tak
Tak for din tilmelding. Du skal bekræfte din e-mailadresse, før vi kan sende dig nyhedsbrevet. Tjek din e-mail, og følg vejledningen.
Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre og vil aldrig blive delt.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup