+45 99 89 88 87 skiold@skiold.com

Vi er stolte af FARMlog, og det snakker vi, som bekendt, gerne meget om, men bag FARMlogs smilende supportere og ivrige konsulenter findes en lille gruppe ubesungne helte, vores udviklere, der knokler for løbende at forbedre FARMlog, rette fejl og generelt gøre vores app bedre! Til hverdag tænker i forhåbentlig ikke meget over teknologien bag FARMlog – den skal bare virke og teknologi der virker tænker man ikke over, men ikke desto mindre vil vi gerne introducere vores udviklere; Iterator IT. De tre stiftere mødte hinanden på ingeniørstudiet, kom godt ud af det med hinanden og fandt ud af. at de ville i gang med en virksomhed. En tilfældighed bragte dem sammen med Margit Skovbjerg, der på det tidspunkt tumlede med tankerne om det, der skulle blive til FARMlog. Iværksætteren og de tre unge ingeniører kom godt ud af det med hinanden og selvom både landmændene og it-drengene måtte lære meget om hinandens virkelighed, så blev samarbejdet en realitet og en succes.

Jeg møder Christian Svejstrup og Nikolaj Gustafsson på Iterator ITs kontor i Aarhus. Her er køligt, behageligt og virkelig mange skærme. Her får vi os en snak om Iterator IT, teknologi og IT-sikkerhed i FARMlog og hvilke nye funktioner der er på vej til FARMlog.

Hvordan startede i Iterator.it?

Chistian svarer: ”Det startede helt tilbage på studiet; vi fik en ide til et projekt, så det gik vi i gang med at lave, men det viste sig mere udfordrende end ventet. Undervejs foreslog en af vores bekendte, at vi skulle lave noget for Margit Skovbjerg. Vi mødtes med Margit og begyndte at snakke lidt frem og tilbage, og så var det egentlig, at vi startede Iterator IT og kørte FARMlog sideløbende med vores eget projekt, således, at vi lavede lidt på vores eget projekt og meget på FARMlog. Sådan har det egentlig været siden, og siden har vi egentlig bare skaleret op; Nye projekter og nye lokaler.

Hvordan oplevede i kontakten med FARMlog?

Christian indleder: Vi kendte jo teknologien, men det at sætte sig ind i en helt ny branche, som vi aldrig havde arbejdet med før: det var udfordrende og spændende. Nikolaj supplerer: ”vi lærte i hvert fald en masse om grise. Vi havde nogle udfordringer i starten fordi vi ikke vidste nok, men det er spændende at komme ind i en ny branche og lære en masse”.

 

Jeg spørger ind til teknologien bag FARMlog og mine tålmodige værter tager sig tid til at forklare. Selvom programmet er nemt at bruge, er det ikke ensbetydende med, at teknologien bag er simpel. FARMlog skal virke på både Iphones og androidbaserede telefoner, og det er faktisk en større udfordring end jeg troede. Telefonerne ligner hinanden udvendigt, men fungerer slet ikke på samme måde indvendigt. Det betyder, at man traditionelt set skal programmere på forskellige måder, selvom man vil lave det samme. Iterator IT har løst dette problem ved at anvende Xamarin som er et såkaldt ”crossplatform framework”. Det betyder, at Iterator ITs udvikler kan skrive i et ”sprog” og så ”oversætter” Xamarin koden til både Android og Iphone. Hermed sparer man en masse tid, men indimellem opstår der problemer – det er selvsagt meget kompliceret. når udvikleren skriver en kode og programmet  skal oversætte sig selv til to andre koder.

 

FARMlogs data er sikre

Når vores FARMloggere anvender FARMlog bliver deres data sendt via appen til en database, som man derefter tilgår fra hjemmesiden. Databasen er overordentligt godt beskyttet. Dels bruger Iterator.IT Microsofts Azure system og sikrer derved, at vores data beskyttet af en IT-branchens absolut største firmaer, men derudover har vi faktisk tre forskellige servere som fysisk befinder sig forskellige steder. Selv hvis en server bryder ned,  er der sikre kopier på de to andre servere.

Det ser let ud…

Det lyder jo meget logisk, men er det virkelig så enkelt at udvikle FARMlog?

Christian og Nikolaj er meget enige om at, det ikke er tilfældet. Vores Offline-funktionalitet er faktisk noget af det mere komplicerede i appen. Som de fleste sikkert ved, virker FARMlog Svin uanset om du er online eller offline. Du behøver ikke være bekymret for internetdækningen i din stald, bare appen kommer online på et tidspunkt. I sagens natur er det en funktion som de færreste brugere tænker over – den virker jo!

Imidlertid var det en af de absolut største udfordringer for Iterator IT De skulle planlægge en cloudbaseret app til et erhverv der, på grund af sin geografiske placering, ikke altid har stabil internetadgang.  Jeg tænker, det må være lidt som at planlægge et skibsværft i Herning. Appen skal virke uanset om telefonen er på nettet eller ej, og det måtte ikke forsinke brugerne. Løsningen er, at appen ”gemmer” data på telefonen indtil den har ”tid” til at gå på nettet, og at overførslen altid foregår ”i baggrunden” så den aldrig forstyrrer brugeren. De fleste landmænd kender nok til telefoner, der går ud, emails og beskeder der ikke sendes og afbrudte opkald. Det er vitalt at FARMlog ikke belastes af det dårligt signal. Det lyder simpelt, at jeg næsten ikke tror det, da Nikolaj oplyser, at det tog små 300 timer at udvikle den funktionalitet. Det er jo i sagens natur noget brugerne aldrig opdager. Kunsten er netop, at det er ”usynligt”. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at mange landmænd måske kender følelsen af at arbejde rigtig hårdt og knokle og så opleve, at folk tror, at dyr og planter nærmest passer sig selv.

FARMlog i Fremtiden?

Til sidst spørger jeg, om de er klar på at løfte sløret for fremtidige funktioner i FARMlog, og selvom der er flere ting, som de ikke er parat til at dele med os endnu, fremhæver de især den integration af slagteri-data. Faktisk venter de egentlig bare på, at slagterierne giver grønt lys. Derudover glæder Iterator IT sig til at medvirker til at udvikle FARMlog Internationalt. Spanien er allerede en realitet og forude venter svenske, norske og hollandsk versioner.

Tilmeld dig SKIOLDs nyhedsbrev
Nej tak
Tak for din tilmelding. Du skal bekræfte din e-mailadresse, før vi kan sende dig nyhedsbrevet. Tjek din e-mail, og følg vejledningen.
Vi respekterer dit privatliv. Dine oplysninger er sikre og vil aldrig blive delt.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup